همایش همیاران مشاور و کارگاه سه روزه توانمندسازی دانشآموزان استان کرمان در روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه 17 لغایت 19 شهریورماه 97 در محل مجتمع دانشآموزی استثنائی کوهپایه از سوی اداره مشاوره تربیتی تحصیلی برگزار گردید. در طول این دوره تعداد 150 نفر دانشآموز دختر و پسر دبیرستانهای دوره اول و دوم سراسر استان، آموزشهای لازم را دریافت کردند. در این دوره از همکاری 4 تن از مدرسین توانمند حوزه آموزش مهارتها استفاده گردید.
در روز نخست این همایش و کارگاه، سرکار خانم مرادی معاونت محترم پرورشی در محل حضور پیدا کردند و در حین بازدید به تعدادی از سوالات همیاران پاسخ گفتند. ایشان هدف حوزه معاونت پرورشی اداره کل و اداره مشاوره تربیتی تحصیلی را از برگزاری اینگونه همایشها توانمندسازی دانشآموزان در برابر آسیبهای اجتماعی دانستند. وی با بیان این مطلب که در راستای اجرای طرح های این چنینی ، شناسایی و تفکیک دانش آموزان در معرض آسیب و درنتیجه برگزاری کلاس های آموزشی میسر میگردد، آموزش و پرورش را موظف به ادامه این رویه در سالهای آتی دانستند. ایشان در ادامه از جناب آقای مرتضوی ریاست محترم اداره مشاوره و کارشناسان این اداره برای اجرای چنین طرحهایی تشکر کردند و خاطرنشان کردند که خوشبختانه استان کرمان در نتیجه تشریک مساعی متولیان امر در رابطه با اجرای مراحل مختلف این طرح، کارنامه موفقی در سطح کشور داشته است.
سیدمنصور مرتضوی ریاست اداره مشاوره نیز در پاسخ به سوال یکی از دانشآموزان هدف از برگزاری چنین جلسات و دورههایی را افزایش توان، سازگاری و تابآوری دانشآموزان دانستند. ایشان ضمن شرح وظایف همیاران مشاور و بیان انتظارات اداره مشاوره از «سفیران مشاور استان» که با همفکری کارگروهی متشکل از کارشناسان این حوزه در سطح استان و شهرستان انتخاب گردیدند، حوزه مشاوره را نیازمند حضور دانشآموزان دانستند.
ایشان در ادامه تاکید کردند که مدل یاری رسانی دانشآموز به دانشآموز مدلی کارآمد و موفق است و موفقیت آن مدیون همدلی موجود بین همسالان میباشد. وی از مهارت های ارتباطی ،حل مسئله و تصمیم گیری ، جرات ورزی ، مقابله با استرس ، کنترل خشم ، تفکر نقادانه و خلاق در تامین بهداشت روانی بعنوان مهارتهای زندگی اجرا شده و دردست اجرا برای دانش آموزان یاد کرد.
ریاست اداره مشاوره از تمرکز حواس ، مقابله با افت تحصیلی ، برنامه ریزی تحصیلی ، روش های ایجاد انگیزه ، مدیریت زمان و روش های مطالعه نیز به عنوان اهداف شش گانه تحصیلی قابل اجرا برای دانش آموزان استان کرمان درطرح توانمندسازی روانی - اجتماعی نام بردند. مرتضوی اضافه کرد: مشاوران مدارس نیز در طول اجرای این طرح اقدام به برگزاری نشست های آموزشی - مشاوره ای برای دانش آموزان و والدین خواهند کرد.
وی تصریح کرد: امروزه به علت تغییر در شیوههای زندگی و تغییرات عمیق فرهنگی ، بسیاری از افراد خصوصا در سنین پایین، توانایی لازم برای مواجهه با مسائل زندگی را ندارند و این موضوع آنان را در زندگی آسیب پذیر کرده است و به همین علت دانشآموزان به الگوها و مهارت هایی نیاز دارند تا بتوانند با وظایف خود درباره خویشتن ، افراد و جوامع انسانی براساس آموزه های دینی و چالش های زندگی آشنا شوند و از این الگوها استفاده عملی کنند. مدل پیشنهادی «سفیران مشاور استان» پس از تجربه چندین ساله همیار مشاور قابلیت اشاعه در سطحی کلان تر را دارا است. از این رو به منظور موفقیت هرچه بیشتر این مدل، اقدامات مختلفی در سطح درون سازمانی و برون سازمانی انجام شده است که در ادامه طرح شاهد رشد روزافزون آن خواهیم بود.